Ko iz domače kuhinje zadiši

Vilmine recepture so bolj lahkotne sorte, temeljijo na sezonski izbiri surovin in svojim gostom ponujajo velik delež, kar 80% svojih lastnih proizvodov. Vsega ni mogoče našteti, za pokušnjo pa naštejmo domač, ocvirkov, polnozrnat, sadni, rženi kruh, sladko-kisle orehe, domačo skuto, jogurt in druge mlečne izdelke, domače salame, zaseko in pašteto, zeliščne in cvetlične namaze, več vrst domačih marmelad, govejo in sezonske juhe, šunko v pohorski odejici, koline, govedino v hrenovi omaki, svinjska rebrca s suhimi slivami ali s klobaso polnjeno svinjsko ribico, pečenega ali v omaki pripravljenega jagenjčka, zavitke in pite. Po receptih naših babic gospodinja Vilma pripravi še ognjišno potico, štruklje v juhi, čvečkovo juho. Postreže tudi z vegetarijansko, vegansko in dietno hrano.

Ekološka domača hrana

Zdrav način prehranjevanja je način življenja. Na naši eko kmetiji pridelujemo sadje, zelenjavo, zelišča, meso, jajca ...

Zajtrk

Naj se vaš dan začne nepozabno. Za vas bomo pripravili najokusnejši zajtrk in vas razvajali z odličnimi domačimi marmeladami, salamami, namazi, skuto, jogurtom ... Če boste želeli pa boste sami odšli v kokošnjak po jajca in tako boste jedli najbolj sveža pečena jajca.

Vinska kapljica

Gospodar Tone je vinar, zato pri Topolškovih k jedem ponudijo hišna vina iz domače kleti, v buteljkah: Šentjanževec, rose, modro frankinjo, renski rizling, sauvignon, traminec, beli pinot, ledeni laški rizling ... Na mizo priroma tudi odličen, doma pripravljen jabolčni ali bezgov sok. Hči Urška je somilje tako, boste dobili tudi nasvet katero vino ob kateri hrani paše.

Cvetlična kuhinja

Naša kulinarika je rahločutna zmes doma pridelanih sestavin z njive, iz zeliščnega in cvetličnega vrta ter ustvarjalnosti kuharic Vilme in Urške.

Degustacijska kosila ali večerje

Na kmetiji se lahko kulinarično razvaja do 20 oseb. Za zunanje goste kuhajo le ob predhodnem naročilu.

Poslovni zajtrk ali kosilo

Kmetija Urška je idealen kraj za sklepanje poslovnih dogovorov, saj boste na poslovnem zajtrk ali kosilu sami. Pripravili vam bomo pravo kulinarično doživetje in najboljši posli se sklenejo ob dobri hrani in pijači. Poslovni zajtrki ali kosila so možna samo ob rezervaciji.

Naši certifikati

© 2024 Kmetija Urška. Vse pravice pridržane.
Top
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram