Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti za leto 2020

NAZIV AKTIVNOSTI

Investicijsko vzdrževanje objekta za turistično dejavnost in menjava opreme iz naslova podukrepa 6.4 Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti za leto 2020

POVZETEK

Na manjši ekološki kmetiji se s turistično dejavnostjo ukvarjamo že 30 let.
Turistično dejavnost opravljamo v dveh objektih, v prvem smo z dejavnostjo pričeli leta 1991. Takrat so imeli 4 sobe in jedilnico za 50 oseb. Leta 1998 je sledila izgradnja novega objekta za goste. Dodatno smo pridobili štiri dvoposteljne sobe in po mednarodnih standardih opremljen apartma za invalide. Takrat so bili prva in edina turistična kmetija v Sloveniji, ki je ponujala tudi namestitev za invalide. Danes imamo 7 sob (5 dvoposteljnih in 2 družinski suiti, skupaj 18 ležišč) in jedilnico za 20 oseb.
Generalno smo želeli z investicijo izboljšati energetsko učinkovitost objekta oz. zmanjšati toplotne izgube z izolacijo strehe in fasade ter menjavo 22 let starih oken in tako znižati stroške. Opremo sob in kopalnic smo prilagodili današnjim trendom, poenotili izgled lesenih delov na objektu z drugim objektom (oken, balkonskih ograj), kritine in fasad in tako poenotili vizualni vtis ob pogledu na celotno domačijo.
V letu 2021 bomo obeležili 30-letnico delovanja turistične dejavnosti na kmetiji, zato želimo prenovo zaključiti pred pričetkom težko pričakovane nove letne sezone.
S celovito prenovo želimo poleg že navedenega dvigniti ceno uslug, ki jih nudijo gostom.V letu 2021 bomo obeležili 30-letnico delovanja turistične dejavnosti na kmetiji, zato želimo prenovo zaključiti pred pričetkom težko pričakovane nove letne sezone.
S celovito prenovo želimo poleg že navedenega dvigniti ceno uslug, ki jih nudijo gostom.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Izvedene so bile naslednje aktivnosti:

  • menjava oken,
  • izolacija fasade,
  • menjava opreme in jogijev v sobah,
  • prenova kopalnic,
  • prenova tlakov,
  • menjava balkonske ograje,
  • izolacija strehe.

Z deli smo pričeli konec oktobra 2020 in zaključili marca 2021.

CILJI

V objektu smo izboljšali energetsko učinkovitost oz. zmanjšali toplotne izgube z izolacijo strehe in fasade ter menjavo 22 let starih oken in posledično zmanjšali stroške ogrevanja, hlajenja. Menjali smo tudi balkonsko ograjo.
Obnovili smo tlake, prenovili kopalnice, menjali opremo v sobah.
Opremo sob in kopalnic smo prilagodili današnjim trendom, poenotili izgled lesenih delov na objektu z drugim objektom (oken, balkonskih ograj), kritine in fasad in tako poenotili vizualni vtis ob pogledu na celotno domačijo.
S celovito prenovo želimo poleg že navedenega dvigniti ceno uslug, ki jih nudimo gostom.

PRIČAKOVANI REZULTATI

  • dobro počutje gostov,
  • povečan prihodek,
  • zadovoljni člani družine.

DODATNE INFORMACIJE:
Program razvoja podeželja
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

Naši certifikati

Green Key

Green Accomodation

EU Organic

Okusi Rogle

Prijazno invalidom

Prijazno invalidom

Slow Food Styria

Združenje turističnih kmetij

Rogla Pohorje

© 2021 Kmetija Urška. Vse pravice pridržane.
Top
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram